perjantai 11. elokuuta 2017

VISA AND ROADTRIP TO EUROPE

VISA 

Kaksi viikkoa sitten kävin hakemassa Helsingistä Japanin suurlähetystyöstä viisumin, jonka hakeminen osottautui paljon helpommaksi, mitä olin aikaisemmin kuvitellut sen olevan. 

Viisumin hakemisessa oli muutama vaihe, jotka minun piti suorittaa. 


Kävellä turvatarkastuksen ohi.

Mennä luukulle, kun minut kutsuttiin.

Kuunnella ohjeet.

Näyttää heille passi.

Ottaa viisumi.

Lähteä pois.


Viisumin hakeminen oli erittäin yksinkertaista. Nyt minulla sitten ei ole mitään jäljellä muuta kuin saada pinssit tehtyä loppuun, jotka myöskin ovat loppusuoralla. 

ROADTRIP

Tämä ei liity mitenkään vaihtovuoteeni, mutta halusin tulla kertomaan myös hieman reissustani Eurooppaan.

Samana päivänä, kun hain viisumin, lähdimme kiertämään Eurooppaa autolla perheeni kanssa pariksi viikkoa. Kävimme Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tsekissä, Itävallassa, Sloveniassa, Kroatiassa, Italiassa, Sveitsissä, Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa. 

Roadtrip oli kyllä huikea, ja kilometrejäkin tuli huimat 6600, että kyllä oli aika paljon autossa istumista, mutta välillä pysähdyttiin tiettyihin paikkoihin pidemmäksi aikaa kuten Kroatiaan, jossa vietimme kolme päivää ihanan meren rannalla auringon paahteessa. Italiaan pysähdyttiin myöskin, jotta voisimme Venetsian kiertää, ja Venetsia oli kyllä kiertämisen arvoinen paikka. 

Reissu oli kaikenkaikkiaan todella onnistunut, ja se vei kyllä ajatukseni vähäksi aikaa pois Japanista, joka oli hyvä asia, koska pystyin rentoutumaan. Nyt lähtöön on enää vajaa viikko, ja voin rehellisesti sanoa, että alkaa pikkuhiljaa jännittää päivä päivältä enemmän...

Alempana kuvia muutamista paikoista, joissa vierailin.
Kroatia Rijeka, Italia Venetsia, Puola Auschwitz







Terveisin,

Eerika

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi! Tsemppii lähtöön, ja toivottavasti Japanissa tulee olee mahtavaa. :) Jään ehottomasti seurailee, on kiva ku kirjotat myös negatiivisista tunteista etkä pelkästään niistä vaihtovuoden ja hakuprosessin helmistä.
    Ois myös kiva, jos tekisit listan muiden tän vuoden Rotaryvaihtareiden blogeista (vai onks sellanen jo?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos :) Joo toivon itekki, että Japanissa tulee olee mahtavaa, vaikka varmasti sielläkin tulee olemaan huonojakin puolia näitten hyvien lisäksi. Voin tehä sellaisen postauksen, kunhan saan kerättyä kaikkien blogit talteen :)

      Poista